Kasvatame kasvuhoones maitsvat värsket kurki.
Saak on suveperioodil umbes 100kg ülepäeva. Kurk on maitsev ja krõmpsuv.

Pildid kurkide kasvatamisest

Retseptid:

Värske soola kurk
1 liiter vett
1,5 spl jämedat soola, meie kasutame Meresoola
1 spl suhkrut
Küüslauku maitse järgi
Tilliõisikuid või varsi

Kui soov kiiresti kurki saada, siis lõigata kurgi otsad ära või kui suuremad kurgid, võib ka pooleks lõigata.

Sool kindlasti ennem vees ära lahustada, suhkur ka. Maitsta! Oma maitse järgi saab soola ja suhkru tasakaalu korrigeerida. Mina olen teinud nii külma veega kui ka sooja veega. Küüslauk ja till anumasse, kurgid samuti ja siis valada vesi peale. Kurgid peavad olema veega kaetud, võib panna midagi raskuseks peale. Lase kurkidel ikka mõned tunnid tõmmata, veel parem oleks eelmisel õhtul valmis teha, hommikul hea amps!

Marineeritud kiir kurk- suurepärane retsept kui soov süüa marineeritud kurki juba mõne tunni pärast!
Vaja läheb:

1 kg väikseid kurke
1 l vett
Äädikas 30%
1 spl sool
2 spl suhkur
Küüslauku
Tilli
1 tl sinepiseemned
maitse järgi võib lisada veel maitseaineid: mustsõstra lehti, kirsi lehti

Valmistamine:
Maitseained koos äädikaga eraldi nõus kokku segada, ära sulatada, maitsta. Korrieegrida vastavalt soovile (kas soola juurde, suhkrut juurde). Kurgid panna vastavasse anumasse, sõstralehed-kirsilehed samuti anumasse, sinepiseemned ka. Peale valada valmis marinaad. Kui on kiire kurkidega, siis võib lõigata kurgid kas ratasteks, pooleks vms. Kurgid võivad täitsa vabalt toatemperatuuril olla, ei pea panema külma. Kurk valmib paari tunniga!


Kurgisalat
Värske kurk
Sool
Äädikas
Natuke suhkrut
Sibul
Kanget sinepit
Tilli

Koori kurk, võid viilutada, lõigata kuubikud. Kuidas ise soovid. Hakkida sibul ja till peeneks. Kõik salati komponendid kokku segada korralikult. Maitsta! Lase natuke tõmmata ja head isu!

Anna meile teada ja aitame su
küsimustele vastused leida.
Sinu e-kirjale vastab
Indrek Ait
indrek@andrusetalu.ee
Email again: